Wat is Solonat

Solonat is een landelijke naturistenvereniging die zich speciaal richt op alleenstaanden en alleengaanden.

 

Niet zo lang geleden had het naturistische verenigingsleven vooral een gezinsstructuur. Alleengaanden, vooral de mannen onder hen, waren niet overal even welkom; zij werden vaak slechts “geduld”.

Deze situatie, waarin thans gelukkig veel verbeterd is, leidde in 1984 tot de oprichting van de vereniging Novag (Naturisme Ook Voor Alleengaanden). Een andere vereniging die de afkorting NOVAG gebruikte, maakte bezwaar tegen deze naam en in 1988 kreeg de vereniging de naam Solonat.

 

De leden van Solonat organiseren allerlei activiteiten op diverse plaatsen in het land. Zo organiseert het bestuur jaarlijks een nieuwjaarsreceptie met naaktzwemmen, een voorjaarsweekend en een najaarsweekend. Individuele leden organiseren groepsbezoeken aan sauna's, een vakantiebank om een maatje voor je reis te vinden en allerlei andere activiteiten.
Het liefst recreëren we natuurlijk bloot, maar we zijn afhankelijk van het weer en de omgeving.

 

solonatbanner

 

Hoewel Solonat bedoeld is voor alleenstaanden en alleengaanden, is de vereniging zeker geen datingclub! We zoeken vooral gezelligheid en gezelschap bij elkaar en vinden het leuk om een aantal activiteiten niet in je eentje te hoeven doen.


Daarnaast is het natuurlijk onvermijdelijk dat tussen mensen af en toe een vonk overslaat en dat twee leden voor korte of langere tijd een relatie aangaan. Dat hoeft geen bezwaar te zijn voor het lidmaatschap, op voorwaarde dat bij gezamenlijke activiteiten ook deze leden openstaan voor gezelligheid en contact met de hele groep.

Solonat heeft enkele honderden leden en is aangesloten bij de Naturisten Federatie Nederland (NFN)

Wil je weten wat het lidmaatschap voor voordelen heeft?

Voor leden

Nieuw e-mailadres of wachtwoord kwijt? Neem contact op met webmaster@solonat.nl